TARİHİ BAHTİYAR YOKUŞU’NDA KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

15.2.2021
25 kez Okunmuştur.

TARİHİ BAHTİYAR YOKUŞU’NDA KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ilk etabını tamamlayarak ziyarete açtığı Tarihi Bahtiyar Yokuşu, 12 Şubat etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Yürüyüşü programına ev sahipliği yaptı.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin etap etap restorasyon çalışmalarını sürdürdüğü Bahtiyar Yokuşu’nda ilk etap tamamlanarak ziyarete açılmıştı. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında tamamlanan ilk etap çalışmasında ‘Kurtuluş Yürüyüşü’ etkinliği düzenleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü ile ortaklaşa bir de sergi açılışı gerçekleştirdi.
Kurtuluş savaşı esnasında çetin mücadelelerin verildiği Bahtiyar Yokuşu, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi önemine yeniden kavuştu. Bu kapsamda çeşitli etkinliklere ve ziyaretlere ev sahipliği yapması planlanan Bahtiyar Yokuşu’nda ilk etkinlik gerçekleştirildi.
BAHTİYAR YOKUŞU KURTULUŞ SAVAŞININ ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR
Özellikle kurtuluş savaşındaki önemini vurgulamak amacıyla ‘Kurtuluş Yürüyüşü’ etkinliğini düzenlediklerini dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yürüyüşün tarihi Divanlı Cami’nden başladığını söyledi.

Başkan Okay, şehrin her karışışında kahramanlık hikayeleri olduğunu hatırlatarak yürüyüş sonrası yaptığı röportajında şunları söyledi : “Şanlı tarihi büyük bir zaferle parlayan şehrimizin her karışında sayısız kahramanlık hikayeleri vardır. Özellikle ilçemizde bulunan tarihi mekanların çoğu, bu şanlı tarihin izlerini taşımaktadır. Şehrin turizmine kazandırmayı hedeflediğimiz Bahtiyar Yokuşu’da bu destansı mücadeleye ev sahipliği yapmış alanlardan bir tanesidir. Burada verilen çetin mücadeleler sonunda düşman bozguna uğratılmış ve şehirden atılmıştır. Bu öneminden dolayı ve o mücadeleyi gerçekleştiren şehitlerimizi anmak, onların mübarek ruhlarına bir Fatiha okumak amacıyla bir etkinlik düzenledik.”
KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ DAHA DA ZENGİNLEŞTİ

“Amacımız, 12 Şubat Kurtuluş etkinliklerimizi daha zenginleştirmek ve farklı değerlerimizi ortaya çıkarmaktır. Bugün şehrimizin kıymetli protokol üyeleriyle Kahramanlık Yürüyüşü ismini verdiğimiz bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Bahtiyar Yokuşu’nda doğmuş, büyümüş ve şuan başka yerlerde ikamet eden ziyaretçilerimiz de buradaydı. Onlar doğdukları, büyüdükleri bu alanların yeniden ayağa kalktığını gördükleri için çok mutlu. Bizler de bu güzel mekandan şehrimizin istifade edecek olmasından son derece mutluyuz.  Yürüyüşü gerçekleştirmiş olduğumuz alan ilk etap çalışmamızdı. Bu bölgede çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bahtiyar Yokuşu ve çevresi Kahramanmaraş’ımızın turizm merkezi olacaktır. Bunun için çalışıyor ve emek harcıyoruz. Şehrimize, saygı değer vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

Kahramanlık yürüyüşüne;  Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Ak Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Ak Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Nursel Kaçamaz, Ak Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Hınaz, belediye meclis üyeleri, partililer, şehit ve gazi dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından protokol üyeleri, Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nün Bahtiyar Yokuşu’nda düzenlediği ‘Kurtuluşun Kahramanları’ sergisini gezdi.

• Etiketler :
Eklenme Tarihi : 2/15/2021