TABELALARIYLA BİRLİKTE KADERLERİ DE DEĞİŞTİ

Şehir merkezine yapılan hizmetlerin aynısını kırsal mahallelere de taşıyan Dulkadiroğlu Belediyesi, kaderini değiştirdiği bu mahallelerde yaşayan insanların takdirini topladı.

Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönen bölgelere eşit hizmet sözüveren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya koyduğu çalışmalarla busözünü büyük ölçüde yerine getirdi. "Önceliğimiz alt yapı" diyerek bölgesinde bulunan tüm kırsal mahallelerin alt yapı sorununa el atan Başkan Okay, 101 mahallenin tamamında çalışma başlatarak alt yapı sorununu sorun olmaktan çıkardı.

Bunun yanı sıra kırsal mahallelere, merkez mahallelerin faydalandığı hizmetlerden de götürme sözü veren Başkan Okay, bu kapsamda tümkırsal mahallelere toplamda 50 çocuk oyun gurubu kurarak önemli bir çalışmayadaha imza attı. Köyden mahalleye dönüşen bölgelere çocuk oyun parkları ve yeşilalanlar oluşturan Başkan Okay, oyun guruplarının yanı sıra bölgesine sporaletleri de kurarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

Her fırsatta "kırsal bölgelerimizin sadece tabelalarını değiştirmekle kalmadık" diyen Başkan Okay, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Dulkadiroğlu bölgemizin değerli insanlarına eşit hizmet götüreceğimiziher fırsatta dile getirdik. Bu kapsamda yürüttüğümüz bir çok çalışmanın sonunageldik. Köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizde uygun alanlara oyun gurupları kurarak bu bölgelerimizde yaşayan çocuklarımızın şehir merkezindeki çocuklarlaaynı hizmetten yararlanmalarını sağladık. Aynı zamanda sosyal belediyeciliğinbir gereği olan sosyal hizmetler kapsamında da farklı çalışmalara imzaatacağız. 'Dulkadiroğlu Değişiyor, Dulkadiroğlu Gelişiyor' sloganıyla başlattığımız üstün hizmet projesi kapsamında kırsal bölgelerimiz bu gibihizmetlere kavuşmaya devam edecek." Dedi.