SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN

Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Sağlık İçin, Sağlıklı Süt İçin" sloganıyla 21 MayısDünya Süt Gününde 'Kahramanmaraş Süt Şenliği' düzenlendi.

KAFUM'da düzenlenen 'Süt Şenliği'ne Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ve il müdürlerinin yanısıra çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sütün önemine değinerek bu programa ayrı bir önem verdiklerin ifade etti.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sosyal programlara büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Okay, geride kalan bir yıllık sürede bir çok şenliğe imza attıklarını kaydetti. Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığında ki önemine değinmek ve dikkat çekmek adına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu programa katılımlarından dolayı değerli öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak her zamanbu gibi programların düzenlenmesine katkı sağladık ve bu katkıları sürdürmeye devam edeceğiz."

Programda konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu'da katkılarından dolayı Dulkadiroğlu Belediyesi'ne teşekküretti.

Emiralioğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Sağlık için Sağlıklı Süt İçin' sloganı ile 21 Mayıs Dünya Süt Gününe dikkat çekmek amacı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Belediyemizin katkılarıyla 'Kahramanmaraş Süt Şenliği' düzenledik. Süt günü vesütün önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu programda büyükemeği olan Dulkadiroğlu Belediyemize teşekkür ediyorum."

Program, Dulkadiroğlu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, çuval, ipçekme ve yoğurt yeme yarışmalarıyla devam etti. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu verdi. Program, en güzel buzağının seçilmesiyle son buldu.