SAĞLIK HİZMETLERİNİN GÜLÜMSEYEN YÜZÜ HEMŞİRELERDİR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle düzenlenen yemekte konuşarak, "Hemşirelerimizin sağlık teşkilatı içerisinde müstesna bir yeri vardır. Sağlık hizmetlerinin görünün, gülümseyen ve umut veren yüzleri hemşirelerimizdir" dedi.

'12 Mayıs Hemşireler Günü' nedeniyle Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Diş Hastanesi)'nde görevli hemşirelerle bir dizietkinlik gerçekleştirdi.  Çamlıca Restoran'da akşam yemeğiyle başlayan programda konuşan Başkan Okay, sağlık sektörünün olmazsa olmazı olan hemşirelerin gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nursel Reyhanlıoğlu, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Belediye Başkan YardımcısıAkif Kahveci, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Şule Ülger,  Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  Müdiresi Güllü Kahveci ve çok sayıda hemşirekatıldı.

Hemşirelere hitaben bir konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı NecatiOkay, "Sahip olduğumuz en değerli hazinemiz olan sağlığımızın koruyucuları hemşirelerimizle böyle bir akşamda bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyetidile getirmek isterim" diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sizler mesleğinizi icra ederken yaşadığınız onca sorun ve meşakkatlerekarşın bizlere 'kız kardeş' samimiyetinde hizmetler sunmaktasınız. Geçmişi çokeskilere dayanan mesleğinizin toplum için olmazsa olmazı derecesinde önemivardır. Geçmiş yıllarda ülkemizin diğer sorunlarına ilaveten ciddi orandasağlık hizmetleri sorunu da bulunmakta idi."

Sağlık sektörünün doğru politikalar ve özverili çalışmalar sonucunda çokverimli bir seviyeye geldiğini hatırlatan Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"

"Doğru politikalar ve sizlerin fedakar tutumları sayesinde bugün en fazlagurur duyduğumuz başarılara birlikte ulaştık. Sağlık sektörümüz uluslararası paydaşlarla boy ölçüşür durumdadır. Hemşire sözcüğü kız kardeş anlamına gelsede hastalarımız gözünde ?yardımcı melek? olarak bilinmektesiniz. Böylesi güzelbir algı ve kanaat oluşturmuş olmanız takdire şayandır. Sağlık teşkilatımız tümbirimleriyle güzel hizmetler üretmektedir. Tüm branşlarda sergilenen başarılıçalışmalar bizleri mutlu etmektedir. Hemşirelerimizin sağlık teşkilatıiçerisinde müstesna bir yeri vardır. Sağlık hizmetlerinin görünen, gülümseyenve umut veren yüzlerisiniz."

Başkan Okay, "Hem teşkilatınız hem hastalarınız hem de bizler içinönemlisiniz. Verdiğiniz hizmetlerin 24 saat esasıyla ve fedakarca yürütüldüğünü biliyoruz. Sizler toplumumuzun yaralarına pansuman yaparken diğer taraftan damesleki sorunlarla mücadele etmektesiniz. Çünkü sizler insanımızın her türlüdert, sorun ve kederinin de muhatabı olmaktasınız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Diş Hastanesi) Müdiresi Gülü Kahveci'de anlamlı konuşmalarından dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür ederek tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutladı.