PRODES KAPSAMINDA ??DULKADİROĞLU GENÇLERİ HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR??

PRODES kapsamında yürütülecek olan??Dulkadiroğlu gençleri hem eğleniyor hem öğreniyor?? projesine Ramada oteldestart verildi.

DulkadiroğluBelediyesi ve Ekin-der işbirliğinde yürütülecek olan proje kapsamında, bölgedeyaşayan gençlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçları hedeflenmektedir. Ramadaotelde yapılan açılışla birlikte gün boyu devam eden çalıştay gerçekleştirildi.Birçok kurumunda katılımcı olduğu çalıştayda Dulkadiroğlu bölgesinde yaşayangençlerin sosyal gelişimi ve mesleki eğitiminin hedeflendiği belirtildi.

Açılıştabir konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, projenin önemineinandıkları için ortak olduklarını belirtti ve konuşmasının devamında??Bölgemizde yaşanan sosyal ve ekonomik hareketlenmeleri yakından izlemekteyiz.Bu hızlı değişimlerin olumsuz etkiler doğurması adına yürütülmesi gerekençalışmaların bir ayağı olarak, sivil toplum işbirliğinde ortak projeleryürütmekteyiz. Bunlardan birisi de bugün startını verdiğimiz Ekin-derortaklığıdır. Bu proje kapsamında bir dizi eğitim alacaklardır. Kültürelvarlığımızı koruma ve geleceğimizi şekillendirmek üzere gençlerimizin eğitiminiçok önemsiyoruz.

Sadecebilginin değil daha fazla bilginin önemli olduğu yenidünyada yeni tedbirleralmak durumundayız. Gençlerimizi sadece dilek ve temenni çerçevesinde geleceğehazırlamak mümkün değildir. Onlar için üst düzey tedbirler ve imkânlarplanlamalıyız. Bu sayede kent karakterine temel oluşturacak olan sosyal veekonomik geleceğimizde olumlu etkilenecektir. Belediyemiz henüz yeni kurulmuşolmasına rağmen sosyal faaliyetler konusunda etkili çalışmalargerçekleştirmektedir. Elimizden geldiğince sosyal iyileştirmeleri fizikiiyileştirmelerle birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir gelişimmodeliyle de destekliyoruz. Günübirlik olmayan kalıcı ve makul bir vizyonoluşturuyoruz. Kendi imkânlarımız ve gerçeklerimizden hareketle, şahsınamünhasır bir Dulkadiroğlu inşa etmek istiyoruz. Bu hedefle temel misyonşüphesiz gençlerimizin topyekun eğitimi ve gelişimidir. Sorumluluk sahibi olanbir belediye ve paydaş kurumlarımızla kentimizi arzulanan noktaya taşıyacağımızinancındayım.?? Dedi. Proje çalıştayı sonuç bildirgesinin yazılmasıyla sonaerdi.