MOBİL KURBAN KESİMHANESİ HİZMETE HAZIR

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geçen yıl ilk defa hizmete sunulan mobil kurban kesimhanesi, bu yıl da iki farklı bölgede halka hizmet vermeye hazır hale getirildi.

Kahramanmaraş'ta ilklerin öncüsü Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geçen yılkurban bayramında hizmete sunulan mobil kesimhane, bu yıl da tam kapasiteylehizmete hazır hale getirildi. Kurban ibadetinin sorunsuz bir şekilde yerinegetirilmesi amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapılan mobilkesimhaneler, Dulkadiroğlu hayvan pazarı ve Kız İmam Hatip okulu yanında bayramboyunca vatandaşa hizmet verecek.

Mobil kesimhanelerde incelemelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı NecatiOkay, vatandaşların kurban ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerinegetireceklerini söyledi. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak kurban bayramındavatandaşın işini kolaylaştırma adına böyle bir hizmeti başlattıklarını anlatanBaşkan Okay, aynı zamanda mobil kesimhaneler sayesinde oluşan görüntü ve çevrekirliliğinin de önüne geçildiğinin altını çizdi.
Başkan Okay, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Kurban kesimiyle ilgili oluşan mağduriyetleri ortadan kaldırmak vevatandaşımızın zamandan tasarruf etmesini sağlamak amacıyla geçen yıluygulamaya başladığımız mobil kesimhane ünitemizi bu yıl da halkımızınhizmetine sunuyoruz. İki adet kesimhanemiz bu yıl da vatandaşlarımıza hizmetverecek. Bayram öncesi kurbanlıklarını alan vatandaşlarımız, kesim hanemizinyanında bulunan emanet yerine kurbanlıklarını teslim ediyorlar. Bayram günü deburaya gelerek sırasına göre kurbanlarını kestirip teslim alıyorlar. Buradakiamacımız vatandaşımızın kurban bayramında işlerini kolaylaştırmak ve iyi birbayram geçirmelerini sağlamaktır. Sokak aralarında oluşan kötü görüntü vekirliliğin de önüne geçmiş oluyoruz. Biz bu hizmeti çok büyük bir sorumlulukolarak görüyoruz."

Başkan Okay, konuşmasının sonunda "tüm İslam aleminin ve hemşerileriminkurban bayramını kutlar, aileleri ve sevdikleriyle mutlu bir bayramgeçirmelerini dilerim" dedi.