GELENEKSEL OYUNLAR ÖĞRETTİĞİMİZ GELECEĞİMİZLE YAN YANAYIZ

Yoğun iş temposuna ara vererek Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı'nda çocuklarla buluşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çocuklarlageleneksel çocuk oyunları oynayarak, "Bugün çocuklarımızla çocuk olduk. Geleneksel oyunlarımızı çocuklarımıza öğretirken onları daha iyi anlıyor ve analizediyoruz" dedi.

ŞİMDİ RÜTBEMİZ: ANNELİK VE BABALIK

Ceketini ve kravatını çıkararak şenlik havasına bürünen alanda çocuklarla; tahta arabaya binen, topaç, misket ve kösküç oynayan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'da: "Bugün burada sadece anne ve babalık rütbemiz bulunuyor. Geleneksel oyunlarımızı onlarla birlikte oynayarak hem çocukluğumuzu yaşıyoruz hem de onları daha iyi anlıyoruz" dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Yavuz Selim Mahallesine kazandırılan Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı, siyasetçiler ve çocukların doyasıya eğlendiği bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Geleneksel çocuk oyunlarından; Sülenke, kösküç, çivi, mendil kapmaca, sek sek, misket ve tahta araba yarışının yapıldığı etkinlikte Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve katılımcılar bir günlüğüne de olsa çocukluklarına dönerek doyasıya eğlendi.

Oyunlar öncesi bir konuşma yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, böyleanlamlı ve güzel bir hizmeti Kahramanmaraş'a kazandıran Dulkadiroğlu BelediyeBaşkanı Necati Okay'a teşekkür etti. Geçen yıl gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde kendisine ve programa katılanlara bu hizmeti yapacağ ıyönünde Başkan Okay'ın söz verdiğini hatırlatan Ünal, "Sözünü yerinegetirerek bu güzel hizmeti Kahramanmaraş'a kazandıran Necati beye teşekkürediyorum" dedi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı'nın aile bağlarını güçlendirerek, anne vebananın çocuğa, çocuğun ise anne ve babaya olan saygı ve sevgisini artıracağınıanlatan Ünal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "
Anne ve babalar kendi çocukluklarındaki oyunları çocuklarıyla oynarlarsa hem kendi çocukluklarını yaşarlar hem de çocuklarını daha iyi anlarlar. Kendi çocuğuyla oynayan bir babayada anne hem çocuğuyla daha güçlü bağlar kurma imkanına kavuşur hem de çocukluğuna dönerek onları daha da iyi anlar. Biz yetişkinler bazen sizleri anlamıyoruz. Sizler de bizim sizi anlamadığımızı düşünüyorsunuz. Haklısınız, bizler bazen sizi yetişkinmişsiniz gibi bakıyoruz. Aslında sizler daha küçük fidanlarsınız; sevgiye, anlayışa, merhamete ihtiyacı olan ve bu merhameti öncelikle annesinden ve babasından alması gereken fidanlarsınız. İşte bu parkta çocuklar annelerinden ve babalarından ilgiyi ve sevgiyi daha yoğun göreceklerdir. Bunun için ben belediye başkanımız Necati Okay beye teşekkür ediyorum. Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek'ten de böyle bir parkı Onikişubat bölgemize kazandırmasını istiyorum."

Ünal'ın ardından konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise, yoğuniş stresini bu anlamlı etkinlikte attıklarını hatırlattı. Geleceğin teminatıolan çocuklara ayrı bir önem verdiklerini anlatan Başkan Okay, Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı'nın çocuklara yapacağı katkıları anlattı. Anne ve babasıylaonların çocukluğunda oynadığı oyunu oynamanın vereceği keyfin yanında, her ikitarafında birbirini daha iyi anlayacağını savunan Başkan Okay, konuşmasını şuşekilde sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlemiştik. Bu şenliğimizde bölgemize Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı kazandıracağımız sözünü verdik.  Çokşükür parkımızı Yavuz Selim mahallemizde hizmete kazandırdık. Bugün de buradayoğun iş tempomuza biraz ara vererek geleceğimiz olan çocuklarımızla geleneğimiz olan oyunları oynadık. Hoş bir vakit geçirdiğimizi düşünüyorum.Çocuklarımızın bilgisayar oyunlarından kafasını kaldırarak babasının, dedesinin ve onların babalarının oynadığı oyunları öğrenmeleri geleceğimiz adına sonderece önemlidir. Burada oynanan oyunlarla çocuklarımız bizleri daha iyi anlayacaktır diye düşünüyorum. Babaları veya anneleri bu parkımıza gelerek çocuklarıyla birlikte çocukluklarında oynadıkları oyunları onlarla birlikteyeniden oynaya bilir ve onlara öğrete bilirler. Ben bizleri bu güzel gündeyalnız bırakmayan değerli katılımcılara da ayrıca teşekkür ediyorum."

Etkinlik, katılımcıların çocuklarla oynadığı oyunlar ve ikramların ardındansona erdi.

Bu anlamlı etkinliğe; Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra, Ak PartiKahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nursel Reyhanlıoğlu, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Uğur Dilipak, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Ak Parti teşkilat üyeleri, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcıları, vatandaşlar ve çok sayıda çocuk katıldı.