DÜZGÜN, KIRAATHANE SOHBETİNDE SEVENLERİYLE BULUŞTU

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından organize edilen Kıraathane sohbetlerinin bu haftaki konuğu Ankara İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün oldu. Düzgün, bu gibi sohbetlerin kendisi için en önemli sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydederek katkılarından dolayı Dulkadiroğlu Belediyesi'ne teşekkür etti.

Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bünyesinde bulunan Kıraathane'de Türk-İslamtarihine ve kültürüne gönül vermiş değerli isimleri Kahramanmaraş halkıyla buluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda Ankara İlahiyat Fakültesi Kalem Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün'ü konuk etti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, birim müdürleri, bürokratların ve vatandaşların katıldığı programda konuşan Düzgün, şunları söyledi: "Samimi bir ortamda bir arayageldik ve hoş bir sohbet geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu ortamı bizlere sağlayan değerli yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Ben bu gibi sohbetleri ve ortamlarıkendi açımdan en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Bu nedenlede davet edildiğimiz yerlere iştirak etmeye çalışıyoruz. İnşallah Kahramanmaraş'ta bu güzel ortamı ilerleyen zamanlarda oluştururuz diye ümitediyorum."

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da Düzgün'e hoş sohbetinden dolayı teşekkür etti.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak Kıraathane'yi aktif olarak kullandıklarını anlatan Başkan Okay, Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün'ü daha sık görmek istediklerini belirtti.

Başkan Okay'ın konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kültürel anlamda Kıraathanemizde çok hoş sohbetler gerçekleştiriliyor. Değerli hocamız da bu hoş sohbetlerden birini gerçekleştirdi. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak kültürel faaliyetlere ayrı bir önem veriyoruz. Bu nedenle değerli hocamızda uygun görürse sık sık bir araya gelmeyi isteriz. Biz şehirlerin de bir ruhu ve karakteri olduğuna inanıyoruz. Bu karakterin oluşumunda etken rolü maneviyat üstlenir. Konya'da Mevlana ışığının Osmanlı'yı imarı, Kuzey Afrika mizacına ruh veren İslam'ın Endülüs'ü ve temel iletişim bağlarını koparmadan kadim medeniyetimizin ruhuna uygun bir şehir inşa etmeliyiz ve edeceğiz. Sadece binaları yükseltmekle şehir inşa etmiş olunamaz. Biz bölgemizi her konuda yeniden inşa ediyoruz veetmeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda davetimizi kırmayarak bu yoğun programıarasında buraya gelen hocamıza teşekkür ediyorum."