DULKADİROĞLU?NDAN RUH VE GÖNÜL DÜNYASINA HİZMET

Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşlarına belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, ruh ve gönül dünyalarına hitap edecek hizmetler sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda insanın gönlüne ve zihnine hitap eden düşünce adamlarını Kahramanmaraşlı vatandaşlarla buluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, ?Yeni Bir Bilinç Oluşturmak? konulu programla ünlü
Düşünür ve Yazar Atasoy Müftüoğlu?nu konuk etti.

24 Ocak Cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi?nde düzenlenen konferansa Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, 23.Dönem Ak Parti Eski Milletvekili Cafer Tatlıbal, eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, siyasetçiler, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ?Ümmet Sevdalısı Bir Düşünür?ü Kahramanmaraşlı vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu gibi etkinlikleri devam ettireceklerinianlatan Başkan Okay, ?Değerli konuşmacımız, hocamız Atasay Müftüoğlu bizim ricamızı geri çevirmeyerek, kar kış demeden uzaklardan gelip akşamımıza değerçkatmaları nedeniyle kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz? dedi.

Belediye hizmetlerinde insanı temel aldıklarını ifade eden Başkan Okay, insanınyaşam standardını ve kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirtereksözlerini şöyle sürdürdü:

?Bu çalışmaların bir kısmı insanımızın fiziki imkan ve ihtiyaçlarına, bir kısmıise ruh ve gönül dünyasına hitap etmektedir. Maksadımız hayırlı bir akşamavesile ola bilmektir. Bu bağlamda, gecemizin mübarek olmasını diliyor,katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.?

Başkan Okay?ın konuşmasının ardından, Düşünür ve Yazar Atasoy Müftüoğlu ?YeniBir Bilinç Oluşturmak? konulu konferansına başladı.

Konuşmasında İslam dünyasının bazı gerçeklere kayıtsız kaldığını ifade eden Müftüoğlu,sorgulayan ve araştıran gençliğin bu durumu değiştire bileceğini söyledi.

Müftüoğlu, konuşmasında şunları söyledi: ?Biz şuanda İslami varoluşu bağımsızbir şekilde temsil etme iradesinden yoksuluz. Bizler bugün İslami bağlamda değil, yabancı bir takım disiplinlere ?eklenlenmek?suretiyle varoluşumuzu sürdürüyoruz. İslam?la hiçbir şekilde bağdaşması mümkünolmayan bir takım ideolojik disiplinlerle, kültürel disiplinlerle ve ekonomikdisiplinlerle uzlaşmayı ya da boyun eğmeyi seçerek var oluşumuzu sürdürmeyeçalışıyoruz. Kendi övgümüzü 200 yüz yıldır anlatmıyoruz. İslam coğrafyasınındeğerlerine daha fazla sahip çıkarak var oluşunu sürdürmeli. Bu varoluşusorgulayan insan yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Bizim bilim adamlarımızın yada araştırmacılarımızın bu yönde yetiştirilmesi gerekiyor. İthal bilgilerle buişlerin olmadığını anlamak gerekiyor. İthal edilen bilgileri bile araştırıpİslam coğrafyasına uygun mu?  diyesorgulama ihtiyacı bile duymuyoruz. Bizim neslimizi kastetmiyorum. Biz düşünceolarak beli bir seviyeye gelmişiz. Ancak bundan sonraki süreçte gençlerin bukonularda daha duyarlı olmasını istiyorum.?

POLİTİK LİDERLER GİBİ MANEVİ LİDERLERDE SORGULANMALI

?İslami anlamda cemaat yoktur? diyerek konuşmasında ayrı bir başlık açanMüftüoğlu, oluşturulan cemaatlerde insanların cemaat liderinisorgulamadıklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?İslami anlamdane cemaat ne de tarikat diye bir şey yoktur. Üstatlarınızı sevebilirsiniz.Ancak belli bir noktada onlarında sorgulanması gerekir. Bugün politik liderlerekarşı isyanlar oluyor ve sorgulanıyorlar. Manevi liderlere karşı bu isyanlarolmuyor ve sorgulanmıyorlar. Bu durum da çok farklı bir sonucu doğruyor. Bencemaat olmayın ya da yapısını eleştirin demiyorum. Ancak liderlerinin deyanlışlar yapa bileceğini bilin ve sorgulayın diyorum.?

Müftüoğlu, konuşmasının sonunda gençlere seslenerek, ?Bize gelen arkadaşlaraher zaman şunu söylüyoruz; Bize gelmeyin kendinize gelin? diyerek sözlerinitamamladı.