DULKADİROĞLU`NDA RAMAZAN AYI COŞKUYLA BAŞLADI

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı Dulkadiroğlu ilçesinde büyükbir coşkuyla karşılandı. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından organize edilençeşitli etkinliklerle vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Dulkadiroğlu ilçesinde Ramazan ayına özel düzenlenen etkinlikler kapsamında ilkprogram Dulkadiroğlu Mahallesi Dulkadiroğlu Ortaokulu bahçesinde iftar programı, ilahi dinletisi ve orta oyunuyla başladı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın da ilk iftarını Dulkadiroğlu Mahallesi sakinleriyle yaptığı programa: Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgci, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, Belediye Meclis Üyeleri, partililer, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi dinletisiyle başlayan program, ilk oruçların açılmasıyla devam etti. Muhabbetle yenen yemeklerin ardından  kurandinletisi ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Hacivat-Karagöz orta oyunuyla çocuklar unutulmaz bir akşam yaşarken, programın son bölümünde tekrar sahneye çıkan Taha ilahi gurubu katılımcıları ilahilerle mest etti.

Program sonunda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu BelediyeBaşkanı Necati Okay, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının bereketini en yoğun şekilde yaşayarak vatandaşlarımızı biraraya getirmeyi arzuladık. Bu nedenle Dulkadiroğlu Ortaokulu'nun bahçesine güzel bir ortam hazırladık. Bu bölgede yaşayan tüm hemşerilerimizi alanımıza iftar açmaya davet ettik. Ramazan ayı boyunca bu ortamda buluşarak dostluklarımızın, kardeşliklerimizin ve muhabbetimizin gelişmesi için çaba harcayacağız. İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayan bu mübarek ayınkıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz."

Etkinliklerin ve iftar programının 1 sabit 10 mobil ve 4 ayrı noktada devamettiğini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İftar programlarımızla vatandaşlarımıza bir kez daha ulaşmayı hedefliyoruz. Farklı bölgelerimizde mobil olarak iftar programlarını gerçekleştireceğiz. 50 binkişilik menüyle vatandaşlarımıza ikramlarda bulunacağız. İnşallah hizmetin engüzelini hak eden bu halka daha güzel hizmetler yapmak nasip olur."

Son olarak tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Okay,"Etkinliklerimiz sonunda geleneksel hale getirdiğimiz bayram kahvaltısıylaRamazan ayını uğurlayacağız. Burada da vatandaşlarımızla coşkuyla buluşmayıarzu ediyoruz" dedi.