DULKADİROĞLU?NDA PARKLAR OTOMATİK SULAMA SİSTEMİNE GEÇİYOR

Dulkadiroğlu Belediyesinde bulunan park ve bahçeler bugüne kadargeleneksel yöntem olan arazöz ve hortumla sulanırken, Park ve Bahçe ekipleritarafından yapılan otomatik kontrollü sulama (otomasyon) yapabilen sistemegeçiliyor.

Belediyemiz ilçe sınırları içerisinde ilk olarak Yavuz SelimMahallesi 56.sokak, İsmetpaşa 4.sokak, Cehar Dudayev , Deliklitaş ve  Dulkadiroğlu parklarında  otomatik sulama sistemiçalışmaları sürmekte olup yeşil alanı bulunan ve otomatik sulama sistemineuygun park ve çocuk bahçelerinde yıl sonuna kadar otomatik sulama sisteminegeçmeyi hedefliyor.

Mevcut park ve yeşilalanlarda arazöz ve hortumla sulama yapmak hem masraflı, hem de zaman kaybınaneden olan ve aynı zamanda görsel anlamda da çirkin  bir görüntü oluşturmaktadır. Yenisistem sayesinde tüm bu olumsuzluklar ortadan kalkmış olacak.  Bu uygulamasayesinde hem işçilikten, hem de zamandan tasarrufsağlanacaktır.