DULKADİROĞLU?NDA HEDEF 1 MİLYON METREKARE ASFALT

Kendi plentinde ürettiği asfaltın yanı sıra özelsektöre ihale ettiği çalışmalarla bu yıl 1 milyon metrekare asfalt dökmeyi hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, bu yaz döneminde bölgesinin asfalt sorununu tamamen çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay?ın seçim döneminde sıklıkla dilegetirdiği ?Vatandaşımızın ayağını çamurdan keseceğiz? söyleminde ikinci aşamayageçildi. İlk etapta kırsal mahalleleri karış karış parke taşlarıyla donatan Dulkadiroğlu Belediyesi, merkez mahallelerin asfalt sorunu tamamen çözüme kavuşturacak çalışmanın startını verdi.

Bu yıl kendi asfalt plentinde üretilen asfaltla ve özel sektöre ihale edilen asfaltla 160 bin ton kapasiteyle yaklaşık 1 Milyon metrekare alanın asfaltını yenileyeceklerini dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ,Dulkadiroğlu bölgesinde asfalt sorunun tamamen çözüme kavuşacağını söyledi.

?Seçim döneminde vatandaşımıza ne söz vermişsek arkasındayız? diyen Başkan Okay, vatandaşın ayağını çamurdan kestiklerini ifade ederek, son yapılançalışmalarla da yol standartlarının yükseltildiğini anlattı.

Özellikle merkez mahallelerde 10 yıllık asfalt olduğunu dile getiren Başkan Okay, bu asfaltı yenilemek için rekor bir ihale yapılarak hedef belirlendiğini kaydederek şunları söyledi:

?Dulkadiroğlu Belediyesi olarak seçim dönemlerinde vaat ettiğimiz şekilde ilçemizin yollarına öncelik veriyoruz.  Hedefimiz Dulkadiroğlu sınırları içerisindeki yolların tamamının bakım ihtiyaçlarını biran önce tamamlamaktır. Yaz sonuna kadar ilçemizdeki değişimi ve gelişimi hepbirlikte gözlemlemiş olacağız İnşaallah. Kendi asfalt plentimizden yaptığımız üretime ek olarak ilave asfalt temin ediyoruz. Yaz sonuna kadar 160 bin tonasfalt dökmeyi hedefliyoruz. Bu miktar alan üzerinde düşünüldüğünde 1 milyon metrekare asfalt demektir. 1 Milyon metrekare asfalt çok ciddi bir rakamdır. Buyaz dönemini iyi değerlendirip, bölgemizdeki asfalt ihtiyacını önemli ölçüdekarşılamış olacağız.?

Dulkadiroğlu Belediyesi?nin kuruluşunun üçüncü ayından itibaren kendi asfaltplentinin hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekildesürdürdü:

?Bildiğiniz gibi kendi asfalt plentimiz çalışıyor. Asfalt plentimiz hem kendi ihtiyacımızı hem de çevre belediyelerin ihtiyacını karşılamak üzere faalhaldedir. Asfaltın öneminin, hele helede belediyeler için stratejik değerinin farkındayız. Bu nedenle asfalt kullanımına yönelik süreçleri iyi değerlendiriyoruz. yol çalışmaları bizim temel stratejik hedeflerimizdendir. Zira yol medeniyettir.  İlçemizin modernizasyonu adına yol çalışmalarımıza öncelik vermeye devam edeceğiz.?