DULKADİROĞLU`NDA BEZ ÇANTA DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, naylon poşet kullanımını azaltmaya yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında yaptırdıkları bez çantaların dağıtımını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Okay, Kayabaşı mahallesinde bulunan Pazar yerinde toplamda 5 bin adet daha bez çanta dağıttıklarını belirtti.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ebu Talip Ceren ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen bez çanta dağıtımına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.
Dağıtım sonrasında değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşın ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Okay, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yaklaşık dört gündür Pazar yerlerimizde Pazar çantası dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün de Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz sayın Ahmet Özdemir ile birlikte bu dağıtım işlemini gerçekleştiriyoruz ve vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi toplamda 50 bin Pazar çantasını dağıtmayı hedefliyoruz. Yaklaşık bir buçuk ay içerisinde de bu dağıtım işlemini tamamlamayı hedefliyoruz. Bu pazarlarımızda yapılan alışverişlerde yaptırmış olduğumuz bez çantaların kullanması için çaba harcayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapmış olduğu bu projeyi sonuna kadar destekleyeceğiz. Vatandaşlarımızın naylon poşet kullanılmaması konusunda bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Ayrıca bu konuda duyarlılık gösteren vatandaşlara da gönülden teşekkür ediyorum.”

VATANDAŞLARIMIZLA HEMHAL OLDUK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’de bir değerlendirme konuşması yaptı. Özdemir, değerlendirmesinde şunları söyledi: “Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay, hükümetimizin yapmış olduğu çalışmanın altını dolduracak bir hizmet yaptı. Naylon poşetlerin doğaya verdiği zarar hepimizce malum. Hükümetimiz naylon poşet kullanımının azalmasına yönelik bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme neticesinde vatandaşlarımızı çevre konusunda daha duyarlı hale getirmek amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi de Pazar çantası tasarlayarak dağıtıma başladı. Bugün bizlerde Kayabaşı mahallesinde bulunan Pazar yerinde hem vatandaşlarımızla hemhal oluyoruz hem de bu çantaların dağıtımını yapıyoruz. Vatandaşımızın son derece sıcak ilgisinden de duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a ve ekibine de bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

GENÇLER ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENİYOR

Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ebu Talip Ceren’de bir değerlendirme yaparak şunları söyledi: “Geleceğin teminatı olan gençlere çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak adına buradayız. Dulkadiroğlu Belediyemizin yaptırmış olduğu bez çantaları gençlere dağıtıyoruz. Naylon poşet kullanımının azalması ve çevre konusunda daha duyarlı bir toplum yetişmesi adına bizlerde üzerimize düşen görevi yapacağız.”
Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz’da bir değerlendirme yaparak şunları kaydetti: “Kadın kolları olarak bizlerde ilçemizi karış karış gezerek vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu kapsamda Dulkadiroğlu Belediyemizin yaptırdığı bez çantaları da bayan vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Hükümetimizin çevre kirliliği konusundaki hassasiyetini de birinci ağızdan anlatmış oluyoruz.”