DULKADİROĞLU SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR BAYRAM GEÇİRDİ

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşın kurban bayramını sağlıklı ve temiz geçirmesi amacıyla bu bayram 20 bin adet temiz kurban poşeti ve 100 bin adet ise kurban atık poşeti dağıttı.

Kahramanmaraş'ta ilklerin öncüsü olan Dulkadiroğlu Belediyesi, yine bir ilke imza atarak ilçe genelinde sağlıklı ve temiz ortamda kurbanların kesilmesi içinyoğun mesai harcadı. İlçe merkezine iki mobil kesim hane kuran Dulkadiroğlu Belediyesi, burada kesim sırası bekleyen vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
İlçe genelinde 60 farklı camide 20 bin kurban poşeti ve 100 bin atık poşeti dağıtan Dulkadiroğlu Belediyesi, kurban kesim yerlerinin temizliği konusunda ise çok büyük hassasiyet gösterdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yoğun çalışmaları sonucu çevre kirliliğinin önüne geçilirken, ilçe temiz ve sağlıklıbir kurban bayramını geride bıraktı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da yoğun bir mesai harcayarak vatandaşların iyi bir bayram geçirmelerini sağladıklarını anlattı. Kurbanibadetini yerine getiren vatandaşların temiz ve sağlıklı bir ortamda kesimyapması amacıyla mobil kesimhaneler açtıklarını anlatan Başkan Okay,"Mobil kesimhanelerimiz bayram boyunca hizmet verdi. Vatandaşlarımız buradasteril bir ortamda kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi. Bizlervatandaşa hizmet için buradayız. Belediyemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl dakurban bayramında vatandaşının ihtiyaçları doğrultusunda hizmetüretmiştir" dedi.
Mobil kesimhanelerin dışında yapılan kesimlerde oluşacak çevre kirliliğini deönlemek amacıyla 60 farklı camide 100 bin atık poşet dağıtıldığını anlatanBaşkan Okay, "Kurban ibadetini yerine getirirken fark etmeden çevrekirliliği de oluşuyordu. İlçemizde bunun önüne geçmek için bir çalışmabaşlattık. Ekiplerimiz kurban kesim alanlarının temizliği için yoğun mesaiharcarken, 60 farklı camimizde 100 bin adet kurban atığı poşeti dağıtarakvatandaşımızın da bu konuda duyarlı olması temennisinde bulunduk" şeklindekonuştu.
Başkan Okay son olarak, "Bayram boyunca büyük bir titizlilikle çalışarakvatandaşımızın daha sağlıklı ve temiz bir ortamda kurban ibadetini yerinegetirmesi için yoğun mesai harcayan ekiplerimize de ayrıca teşekkürediyorum" dedi.