DULKADİROĞLU KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞA ELÇİ OLDU

DulkadiroğluBelediyesi, Türk-Hırvat Dostluk Derneği ve Mimarlar Odasının ortaklaşadüzenlediği ?Hırvatistandaki Dünya Mirasları? konulu fotoğraf sergisi büyük birkatılımla açıldı.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte hizmetlerine her geçen gün bir yenisini dahaekleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, ortak olduğu fotoğraf sergisi programla birilki daha gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonunda yapılan sergiye, Ak Parti Kahramanmaraş MilletvekiliSıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, DulkadiroğluBelediye Başkanı Necati Okay, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Sergide açılış konuşması yapanDulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, iki ülke arasında oluşan dostluk tablosununbu gibi etkinliklerle daha da güçlendiğini kaydederek şunları söyledi:

?Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmekistiyorum. İnşallah böyle programları Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sık sıktekrarlayacağız. Kahramanmaraş?ımızı en iyi şekilde tüm dünyaya tanıtma çabasıiçerisindeyiz. Biz Kahramanmaraş?ımızın tanıtımının yapılacağı böyle bir sergiyiHırvatistan?da da açmayı düşünüyoruz. Bu konularla ilgili görüş alış verişindebulunacağız ve nihayetinde inşallah Dulkadiroğlu?nun tanıtımını daHırvatistan?da yapacağımıza inanıyorum.?

TARİHİ BAĞLARIMIZ GÜÇLENİYOR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı NecatiOkay?ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Erkoç,iki ülke arasında tarihi bir bağ olduğunu hatırlatarak, ?Böyle bir sergidüzenledikleri içi Dulkadiroğlu belediyemizi tebrik ediyorum. Bu sergiylebirlikte Hırvatistan?la aramızda bir bağ oluşturmaktalar. Bu gelecekte dahagüzel adımların başlangıcı olacağı ümidindeyim. Geçmişten bu yana bizimHırvatistan bölgesiyle tarihi bağlarımız var. Bunların daha da güçlendirilmesive de ülkemizin politikası açısından da bu bölge Türkiye için çok önemli.   Ben tekrar belediye başkanımızı tebrikediyorum.  Hırvatistan büyük elçisine deteşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

DOSTLUK BAĞLARIMIZ BU GİBİ ETKİNLİKLERLEGÜÇLENİR

Dulkadiroğlu Belediyesi, Türk- Hırvat Dostluk Derneği ve Mimarlar Odası?nın çokönemli bir organizasyona imza attığını kaydeden Ak Parti KahramanmaraşMilletvekili Sıtkı Güvenç,

?Dulkadiroğlu belediyemize böyle bir organizasyon yaptığı için teşekkürediyorum. İnşallah bu tür uluslararası programlar devam eder. Hem ilimizintanıtılması açısından hem de dostluk bağlarımızın gelişmesi açısın bu türprogramlar son derece önemli. Hırvatistan?la bizim geçmişten buyana bir bağımız,bir yakınlığımız var. Bugün kendilerini ilimizde ağırlamaktan son derecemutluyuz. İnşallah gelecekte bu tür programlar daha büyük dostluklarıngelişmesine katkı sağlar? dedi.

İLK ZİYARETİM SON OLMAYACAK

Kahramanmaraş?a ilk defa geldiğini ifade eden Hırvatistan Büyükelçisi DrazenHrastic, çok etkilendiği Kahramanmaraş?ı daha sonra da ziyaret etmek istediğinibelirtti. Hrastic, konuşmasında sözlerini şu şekilde sürdürdü:

?BenimKahramanmaraş?a ilk ziyaretimdi. Ama umarım son olmaz. Ben bu şehrikeşfedilmemiş bir cevher olarak görüyorum. Hırvatistan?la Türkiye iki dostülkedir. Aramızda güçlü bağlarımız var. Ekonomik ve insani değerlerimiz var. Bubağlarımızı güçlendirme amaçlı bu sergimizi Kahramanmaraş?a getirmişizdir.  Çok iyi muhafaza edilmiş, Hırvatistan?a aitparçalar göreceksiniz bu sergide. Bunlardan çok daha fazlasını görebileceğinizisöyleyebilirim. Bu sergiden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.?

Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi ve akabinde sergi gezildi.