Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi`yle büyüyecek ve gelişecek

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "En önemli seçim vaatlerimizden olan Kamu Külliyesi'nin yapımı için planladığımız imar uygulaması projesi meclisimizden geçti. Bu proje bölgemizi büyüterek geliştirecek en önemli projelerimizdendir" dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Necati Okay'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, Başkan Okay'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Kamu Külliyesi projesinde önemli bir adım atılarak bölgede yapılan imar uygulamalarıoy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kamu Külliyesi projesinin bundan sonraki süreçte projelendirilerek kamuoyunun takdirine sunulacağını söyledi.

"İlçelerin doğuya doğru gelişe bileceğini Kamu Külliyesi Projesiyle göstereceğiz" diyen Başkan Okay, bir yıllık hizmet süreci boyunca buhususta önemli çalışmalar yapıldığını anlattı.

İmar uygulamalarıyla elde edilen alanlar üzerinde çalışma yapıldığını dilegetiren Başkan Okay, bu çalışmalar sonunda ortaya çıkan imar uygulamasının Dulkadiroğlu Belediye Meclisi'nde kabul gördüğünü ifade etti.

Başkan Okay, "Bir yıldır üzerinde çalıştığımız ve seçim sürecinde enönemli vaadimiz olarak dile getirdiğimiz Kamu Külliyesi Projesi içinDulkadiroğlu Belediye Meclisimizden imar uygulaması projesi geçti" diyereksözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugünden itibaren Kamu Külliyesi için tamanlamıyla start veriyoruz diye biliriz. Başlangıçta bir proje yapacağız vegerekirse bu projeyi kamuoyu ile paylaşacağız. Kamuoyundan da bu proje hakkındagörüş ve öneri alacağız. Kaymakamlık binamızın, belediye binamızın ve diğerkamu binalarının işleviyle alakalı bölge halkımızın da görüşleri bizim için çokönemlidir. Kahramanmaraş'ımızın ihtiyacını görecek ve bölgemizi cazibe merkezihaline getirecek bu projeyi yapmak bizlere nasip oldu. Her türlü güncelihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurarak bu projeyi yaptık. Önümüzdeki 50 yılıdüşünerek planlayacağımız bu alanı çeşitli rekreasyon alanlarıyla zenginleştirerek yapacağız."

Kamu kurumlarının binalarının yanı sıra bölgeye hitap edecek çok önemli sosyal alanlarında projeye dahil edildiğini aktaran Başkan Okay, "Burada kamunun ihtiyaçları olan sosyal alanları da bölge içerisine kazandıracağız. Gençlik Merkezi, Cami ve yeşil alan projeleriyle sosyal yönden önemli projeler sunacağız. Bu bölgede yeni bir şehir inşa etmeyi hedefliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.