DULKADİROĞLU BELEDİYESİ UNUTULAN GELENEKLERİ YAŞATIYOR

Eski bir Anadolu geleneğiolan bayram kahvaltıları Kahramanmaraş ta Dulkadiroğlu Belediyesininkatkılarıyla yeniden yaşatılıyor. Bayram namazını müteakip sokağa hazırlanmışbüyük bir kahvaltı sofrasında binlerce insan bir araya geldi.

Bayramlaşma etkinliğinin heryıl camilerin önünde ayaküstü geçiştirildiğini belirten belediye başkanı Necati Okay, bu bayramda vatandaşlarla daha nitelikli bayramlaşmalar ve buluşmalarplanladıklarını belirtti. Amaçlarının eski bir geleneği yaşatmak olduğunu ifadeeden Okay: ?Geleceğimizi inşa edeceğimiz enerjiyi, geçmişten alacağımız ilhamile sağlayabiliriz. İbadetlerimizin mükâfatı olan bayramlar aynı zamanda birarada kardeşçe yaşamanın da ödülüdür. Bu etkinliğin yüzlerce yıldır Anadolu muzunve şehrimizin farklı yörelerinde uygulanmış ama unutulmaya yüz tutmuş güzel biretkinlik olduğunu biliyoruz. Amacımız burada yediden yetmişe tümvatandaşlarımızla bayram sofraları etrafında bayram kardeşliğinde buluşmaktır.

Uygulamadan memnun kalanvatandaşlarımızın bu etkinliği yaygınlaştıralım taleplerini dedeğerlendireceğiz ve gelecek bayramlarda daha fazla alanda tekrarınıgerçekleştireceğiz inşallah. Yeter ki gönüllerimizi bayram kardeşliğinde bir veberaber tutalım. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve özellikle kederli günleryaşayan mümin kardeşlerimizin Ramazan bayramlarını kutluyor, Allahın şefkat vemerhametinin üzerimizden eksilmemesini niyaz ediyorum ?? diye açıklamalardabulundu.