DULKADİROĞLU BELEDİYESİ BAYRAM KAHVALTISI GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Osmanlı Devletinin geleneksel bayram kahvaltısını bu Ramazan Bayramı'nda da sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, 2 bin kişiyi kahvaltı masasında buluşturarak farkınıbir kez daha ortaya koydu.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte ortaya koyduğu projelerle vatandaşıntakdirini toplayan Dulkadiroğlu Belediyesi, ilkini geçen yıl düzenlediği bayram kahvaltısını bu yıl Bağlarbaşı mahallesinde yaptı.

Yaklaşık 2 bine yakın vatandaşın bayram namazı sonrasında kahvaltısını yaptığıalanda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili MahirÜnal, bu güzel ortamdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazan geleneklerini başarılı bir şekilde sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi'nin, Osmanlı devleti döneminde gerçekleştirilen bayram kahvaltılarını yeniden canlandırmasından duyduğu sevinci dile getiren Ünal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu gibi programlar birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi, aidetimizi, inancımızı ve kültürümüzü hem hatırlatması hem de yaşatmasıitibarıyla çok önemli. Ayrıca bin 400 yıllık bir geleneğin devamı olmasın edeniylede ayrıca bir öneme sahiptir. Bayramlar kardeş olduğumuz günlerdir. Allah ağzımızın tadını bozmasın. İnşallah evlatlarımız daha güzel bayramlarda biraraya gelsinler ve kardeş olsunlar. Bugün vekil ile asil sabah kahvaltısında buluşmuştur. Önemli olan bu birlik ve beraberliktir. Masanın öbür tarafındadeğil, masanın aynı tarafında beraberce otura bilmektir. Rabbimin bunu daimetmesini temenni ediyor ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a böyleanlamlı bir programa imza attığı için de ayrıca teşekkür ediyorum."

Ünal'ın ardından konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da gelenekve görenekleri yaşatmak adına başlattıkları seferberliği sürdürdüklerinikaydetti. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak eski nesillere geleneklerihatırlatacaklarını, yeni nesle ise eski gelenekleri öğreteceklerini kaydedenBaşkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Dulkadiroğlu Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuşgeleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Geçmişle ilgili ne tür geleneğimizvarsa bunları gün yüzüne çıkaracağız. Vatandaşlarımıza bu geleneklerimizi vegöreneklerimizi yeniden hatırlatırken, yeni yetişen nesillere de bunlarıöğretmiş olacağız."

Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde tamamladı: " Osmanlı geleneği olan bubayram kahvaltılarını geçen yıl başlatmıştık. İnşallah bundan sonrada herRamazan bayramı sonrasında bir camimizin yakınında yapmaya devam edeceğiz.Bugün de Bağlarbaşı mahallemizde bulunan Yeşil Cami'de milletvekillerimiz,büyükşehir belediye başkanımız ve çok değerli misafirlerimizle gerçekleştirdik.Bayramımızın derecesini bir kat daha artıran, dostluğumuzu, kardeşliğimizi,birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir sofrada hemşerilerimizle birlikteoldu. Bu sofra etrafında bu güzel insanları bir araya getirmemizle maksadımızhasıl oldu. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin Ramazan bayramınıtebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Başkan Okay vatandaşlarla sohbet ederek DulkadiroğluBelediyesi'nin projelerini anlattı.
Programa, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili MahirÜnal'ın yanı sıra; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, AkParti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, Büyükşehir Belediye BaşkanıFatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti İlBaşkanı Av. Metin Doğan, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, AkParti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, eski milletvekilleri,belediye meclis üyeleri, Ak Parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.