DULKADİROĞLU BELEDİYESİ 2.ŞEREFOĞLU GÜREŞ FESTİVALİ ÇOŞKULU GEÇTİ

Dulkadiroğluİlçesi Dereköy mahallesin de düzenlenen 2. Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali yapıldı.

Geleneksel SporDalları Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi ileDereköy Mahallesi'ndegerçekleştirilen festivale, 17 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Festivalinaçılışında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay,?? Hizmet alanlarımız dairesinde özenderiayet ettiğimiz sosyal belediyecilik ilkesinin gereği olarak belirliaralıklarla sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Hemşerimizlekültürel temelli sosyal buluşmalarını önemsiyoruz. Zira gelecek nesillereaktaracağımız ortak duygu, buluşmalar ve paylaşmalar neticesindeoluşturulabilir. Ata sporumuz güreşin bir alt dalı olan kısa şalvar güreşibölgemizde eski dönemlerden bu güne taşınmış önemli bir sosyokültürel mirasdır.Bölgemizin yetiştirdiği pehlivanlarımızın varlığı bu aktarımı çok değerlikılmaktadır. Şu an aramızda bulunan ve bazıların da hemşerimiz olan yiğitpehlivanlarımız,  dünyanın çeşitlibölgelerinde bayrağımızı gururla dalgalandırılmışlardır. Kendilerine şahsım vehemşerilerim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu etkinliğin gelecek yıllardabölgesel, daha sonra ise ulusal bir organizasyon olarak devam ettirilmesiiçin elimizden gelen gayreti göstereceğiz??dedi.

Adınadüzenlenen şampiyonayakatılanmilli güreşçimiz Şeref Eroğlu, Türkiye'yiuluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil eden şampiyonlara, kendisinibu organizasyonda yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Yeni yeteneklerin yetişmesiaçısından bu organizasyonların önemine dikkati çeken Eroğlu, "Bizlernasıl çim sahalardan yetiştik, ülkemizi gururla, başarıyla temsil ettiysek,inşallah buradaki kardeşlerimiz de 5-10 yıl sonra dünya minderlerindememleketimizi temsil edecek ve içlerinden bazıları bizlere milli marşımızıdinletecek. Bizim için en büyük gurur budur" dedi.

Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçiNazmi Avluca da şampiyonların bu çimlerde yetiştiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, güreşmüsabakalarına geçildi. Güreşçilerin kispet yerine kısa şalvar giydiklerimüsabakalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 400 sporcununkatıldığı festival de başpehlivanlığı rakibiTaki Taşdemir'i tuşla yenen Halil Hopur elde etti.

Festivale, İlEmniyet Müdürü ÜmitYaşar ADALAR, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti İl Başkanı MetinDoğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçicek, Afşin Belediye BaşkanıMehmet Fatih GÜVEN, , İl Sağlık Müdürü İlker ÇİTİL, Halk Sağlık Müdürü AhmetYener, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç BilalDEBGİCİşampiyon güreşçilerden Metin KAPLAN, Nazmi AVLUCA, Mehmet AkifPİRİM, Nuri ZENGİN Bayram ÖZDEMİR, Harun DOĞAN, Şeref EROĞLU, Mehmet ESENCELİ,Rıza KAYAALP ve bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve muhtarlar katıldı.