DULKADİROĞLU BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI YAPILDI

Dulkadiroğlu Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısı BelediyeBaşkanı Necati Okay?ın başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis salonundagerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı?nın okunmasıyla başlayantoplantıda gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Meclistoplantısının açılışı, yoklamanın alınması ve eski karar özetinin okunmasıylayapıldı.

Gündem maddelerinin okunmasıyla ve karara bağlanmasıyla devam eden toplantıda;

1- Aslanbey ve Arslanbey mahallelerinin isim benzerliğikonusu, Arslanbey mahallesinin isminin ?Reis       Arslanbey? mahallesi olarakdeğiştirilmesi için Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Başkan Okay, bu konuyla ilgili vatandaşın yaşadığı mağduriyeti hatırlatarak,?Arslanbey mahallesinde yaşayan vatandaşımız Aslanbey mahallemizle isimbenzerliği olduğu için çok büyük mağduriyet yaşamaktadır. Özellikle ambulans veitfaiye, bu mahallemize olay zamanında ulaşamamaktadır. Bu konudakomisyonumuzun hassasiyetle çalışmasını rica ediyorum? dedi.

2- Mülkiyeti Dulkadiroğlu Belediyesi?ne ait hisse ve parsellerin satışı için,encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

3- İmar plan tadilatlarının görüşülmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

6- Bina inşaat harcı hakkındaki yazının düzeltilmesine oy birliği ile kararverildi.

7- 03/12/2014 tarih ve 2014/152 sayılı meclis kararıyla Plan Bütçe Komisyonunahavale edilen 2015 bütçe tarifesinin imar plan tadilat bedeli ve bazı diğertarifelerin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili komisyon kararı eki oybirliğiyle kabul edildi.

8-Disiplin amirleri yönetmeliği oybirliğiyle kabul edildi.

9-Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan bankamatikler hakkında yazı oy birliğiylekabul edildi.

10- Mazeretleri sebebiyle toplantıya katılamayan üyelerin izinli sayılmaları oybirliğiyle kabul edildi.

11-Meclisin bir sonraki toplantı günün 4 Mart 2015 olarak Çarşamba olarakbelirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.