BÜYÜKELÇİ HRASTİC?TEN BAŞKAN OKAY?A ZİYARET

?Hırvatistandaki Dünya Mirasları? konulu fotoğraf sergisinekatılmak üzere Kahramanmaraş?a gelen Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic,Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay?ı makamında ziyaret etti. Hrastic,Kahramanmaraş?ın tarihinden ve kültüründen etkilendiğini belirterek, ?Burayaailemle birlikte gelmek istiyorum. Sizi ve ailenizi de Hırvatistan?a davetediyorum? dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Türk-Hırvat Dostluk Derneği ve Mimarlar Odası KahramanmaraşŞubesi iş birliğiyle düzenlenen fotoğraf sergisine katılmak içinKahramanmaraş?a gelen Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, açılış öncesi DulkadiroğluBelediye Başkanı Necati Okay?ı makamında ziyaret etti.

Bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dulkadiroğlu BelediyeBaşkanı Necati Okay, Türk-Hırvat dostluğunu perçinleyen bu gibi etkinlik veziyaretlerin önemine değindi. Tarihi ve kültürel zenginliklerle ön plana çıkanKahramanmaraş?ı ve Dulkadiroğlu bölgesini misafirlerine anlatan Başkan Okay,Kahramanmaraş?ta açılan fotoğraf sergisinin bir benzerini de Hırvatistan?dayapmayı arzuladıklarını Büyükelçi Hrastic?e iletti.

Kahramanmaraş?ın ve Dulkadiroğlu?ndan çok etkilendiğini kaydeden BüyükelçiHrastic, bundan sonraki süreçte Dulkadiroğlu Belediyesi?yle şehircilikanlamında iş birliği de yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Hem kültürel hem detarihi anlamda da ortak projeler yapmayı düşündüklerini ifade eden BüyükelçiHrastic, Başkan Okay?a kendilerini Kahramanmaraş?ta ağırladığı için teşekküretti.

Büyükelçi Hrastic, sergi öncesi şehir turu yaptıklarını hatırlatarak bu gezidemutlu insanlarla karşılaştıklarını söyledi. Bu mutlu insanların yüzünü güldürenyöneticileri tebrik eden Hrastic, bu durumdan çok etkilendiğini aktardı.

Hrastic, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay?ıve Dulkadiroğlu halkını da turizmde Avrupa?nın en fazla turist çeken ülkesiHırvatistan?a davet etti.

Konuşmaların ardından Başkan Okay, misafirlerine Kahramanmaraş?ın kültürünüyansıtan çeşitli hediyeler verdi.