Başkan Okay`ın Miraç Kandili Mesajı

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında; " Türk-İslamaleminin mübarek Miraç Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin milletimizin birliğine ve beraberliğine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek Miraç Kandili nedeniyle birmesaj yayınlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, mesajında şu ifadelere yer verdi : "Miraç bir yükseliştir. İnsanlığın önüne açılmışsınırsız bir terakki ufkudur. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür. Miraç mucizesi, Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkar edilemeyecekbir şekilde ortaya konmuştur. Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram 'dan Mescid-i Aksa'ya yolculuğunu ve Mecsid-i Aksa'da Allah (CC) ile buluşmasını ihtiva eden Miraç mucizesi bizlere insanın ilahi rıza ile nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi mana aleminde yükselip, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılıktan geçtiğini hatırlatmaktadır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde, manevi günlerinönemi daha da fark edilmektedir. Bu önemli günlerde çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken, doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşımın, hak vehukuka riayetin insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerle rolduğunu unutmayalım. Bu mübarek günler birlik ve beraberliğimize vesile olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin ve Türk-İslam Aleminin mübarek Miraç Kandilini kutluyor, mübarek günlerin milletimizin birliğine,beraberliğine vesile olmasını diliyorum."