BAŞKAN OKAY, ARTIK KAR EĞLENCESİ VATANDAŞIMIZA UZAK DEĞİL

Kahramanmaraş?ın saklı güzelliklerinden biri olan Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve vatandaşa farklı bir aktivite sunmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ?1. Yedi Kuyular Kar Festivali?ne vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Necati Okay, bu etkinlikle vatandaşın tüm kar eğlencelerini denediğini ifade ederek, gelecekyıl için geniş kapsamlı programlar olacağı müjdeledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi?nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kar Festivali?ne vatandaşın ilgisi yoğun olurken, bu ilgi şehir merkezinden Yedi Kuyular?a kadararaç kuyruğu oluşmasına neden oldu.

Kayak merkezi yapılması gündemde olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından projeaşamasına getirilen Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve Kahramanmaraş halkınıkar eğlencesiyle buluşturmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafındanorganize edilen Kar Festivali, bir dizi etkinlikle Pazar günü gerçekleştirildi.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşlarla halay çekti. Kar motosikletine binen,vatandaşla karsambaç yiyen Başkan Okay, öncelikle trafikte yaşanan aksamadandolayı vatandaştan özür diledi.

İlginin beklenenin çok üzerinde olduğunu anlatan Başkan Okay, Kahramanmaraşlı için artık kar eğlencesinin uzak olmadığını kaydetti.

Şehir Merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Yedi Kuyular mevkisinin Kahramanmaraşlı vatandaşların yoğun ilgi göstereceği kış turizm merkezlerinden olacağını anlatan Başkan Okay, bunun için çalışma yapacaklarını kaydederken, festivallerin de devam edeceğini müjdeledi.

Başkan Okay, bu gibi aktivitelerle bölgeyi tanıtacaklarını ve turizmeaçacaklarını hatırlatarak şunları söyledi: ? Kahramanmaraş?ımızda ilk defaYedi Kuyular mevkiinde böyle bir organizasyon gerçekleşti. Katılım çok güzeloldu. Doğrusu bu denli bir katılımı bizde beklemiyorduk. Bu yoğun katılımdandolayı araç trafiğinde bir takım sıkıntılar yaşandı ancak an itibariyle busorunlar da çözüldü. Bu tür sıkıntılardan dolayı vatandaşlardan özür diliyoruz. Ancak burada ki atmosferi iyi bir şekilde tanıtıp çevre illerden de ziyaretçileri ağırlamayı planlıyoruz.?

Büyükşehir Belediyesi?nin kayak tesisi projesinin olduğunu ifade eden Başkan Okay, bu projenin önümüzdeki kış tamamlanacağını söyledi. Başkan Okay ,?İnşallah önümüzde ki yaz bu etkinliğin alt yapı çalışmalarını yapacağız. İlkdefa böyle bir etkinlik düzenlememiz hasebiyle birçok aksilik yaşandı. Ancak vatandaşlarımız bu aksiliklere rağmen yoğun bir katılım gösterdiler. 5 bincivarında hemşerimizin etkinliğimize katılım göstermesi bizi fazlasıyla memnunetti. Bu katılım da bize gösterdi ki bu bölgeyi iyi bir alt yapı çalışmasıylavatandaşlarımız için güzel bir faaliyet alanı yapacağız. Bu yıl birincisi düzenlendi. İnşallah her yıl bir önceki yıldan daha organizeli bir şekilde bu etkinliği düzenleyeceğiz? şeklinde konuştu.

Butip organizasyonların sık sık yapılacağını vurgulayan Başkan Okay, ?Yabancı olan bukayak ve kar motoru gibi tatil imkânları artık Kahramanmaraşlılara yabancıgelmeyecek. Tüm hemşerilerimiz kışın burada hoşça vakit geçirecekler. Piknikleriçin ve kar sporu dediğimiz bu faaliyetler için burayı tercih edecekler. Yedikuyular Kahramanmaraş?ımızın gündemine karıyla ve doğal güzellikleriyle kışaylarında oturacaktır. Gerek Büyükşehir Belediyesi?nin yapmış olduğu kayaktesisleriyle ve gerekse bizim düzenleyeceğimiz amatör kayak, piknik vesairegibi şenlikleri çok farklı organizasyonlarla zenginleştireceğiz. Gerekli altyapı çalışmalarını yapacağız. Yol ile ilgili bir sıkıntı oldu.Hemşerilerimizden özür diliyoruz. Bu kadar yoğun bir ilgi ve alakayı bizde beklemiyorduk.İnşallah bu yolun standardını yükselterek hazır hale getireceğiz. Özellikle debu tür faaliyetlerin olduğu günlerde araç trafiğini tek yönlü olarakYedikuyular?a yönlendirip şehre dönüş yolunu da Turnalı istikametiniyönlendirerek bu sorunu çözeceğimize inanıyorum? dedi.

Kar Festivali?nde doyasıya eğelenen vatandaşlarda Başkan Okay?a memnuniyetlerini anlattı. Televizyon ekranlarında izledikleri kış eğlencelerini Yedi Kuyular?da Kar Festivali ile yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, gelecekyıl için istedikleri etkinlikleri Başkan Okay?a öneri olarak sundu.

Etkinlikte Kahramanlar Offroad Kulübü mini parkurda vatandaşlarıheyecanlandıran şovlar gerçekleştirirken, KADAK ekibi tarafından Kayseri?dengetirtilen kar motosikletleri de bu heyecana ortak oldu.

Kahramanmaraş?ta faaliyet gösteren kayak takımları tepelerden görsel şölenoluşturarak kayak yaparken, vatandaşlarda kendi imkanlarıyla kayak heyecanıyaşadı.

Sucuk ekmek ikramının da yapıldığı festivalde, vatandaşın her türlü ihtiyacı enince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bildirildi.